Care studenți sunt cei mai buni la programare din lume?

Un subiect important, intens dezbătut și sensibil pentru majoritatea studenților din toată lumea care îsi doresc desigur ca ei sa fie aceștia. Acest lucru depinde foarte mult și de facultatea la care studiază studenții, de aceea CodinGame, au ales sa testeze asta.

Printr-un simplu test format din mai multe task-uri (puzzle-uri, jocuri, probleme de optimizare) s-au ales 10 studenți din fiecare facultate din lume si a fost luată în considerare media celor mai bune rezultate a 5 din cei mai buni studenți.

Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca poziționându-se pe locul 13 în lume, situează tinerii studenți programatori din Romania printre cei mai buni în lume.

Rezultatele experimentului arată ca nu doar facultățile de elită au studenți pricepuți la programare, important este dacă tu ca student ești  destul de motivat și pasionat  încât reușești să înveți singur programare.

De aceea platformele online devin din ce in ce mai atractive și căutate printre studenți. În primul rând sunt gratis de folosit, detaliate, includ o gamă mare de limbaje de programare și foarte bune dacă vrei să începi un proiect individual și să te educi singur.

Pe viitor aceste platforme te pregătesc și te ajută în viitorul job sau cariera pe care o dorești. Fiind student la Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca sunt o mulțime de oportunități de angajare și internship-uri de care poți beneficia. JobShop® 2017 vine în ajutor și adună companiile de IT împreună dându-ți șansa de a începe cariera ta de programator.

Verified by ExactMetrics