Despre BEST

25

Cursuri de sezon

26

JobSHOP®

24

workshopuri internationale

15

European BEST Engineering Competition

18

Ghidul bobocului

26

BEST TRAINING WEEK

10

BATTLE LAB ROBOTICA

Viziune: Prețuim diversitatea

Diversitatea înseamnă, pentru noi, posibilitatea de a primi idei din medii diverse, deschizându-ne astfel oportunitățile și mințile înspre o nouă eră a comunicării, mult mai complexă și multidirecțională.

Misiune: Dezvoltarea studenților

Pe lângă oferirea șansei de a învăța, a călători și a se distra cu noi, studenților li se facilitează legătura cu universitățile și companiile internaționale, arătându-le posibilități despre care probabil nici nu știau că există.

Istoria BEST Cluj-Napoca

Momente cheie din cei 25 de ani de activitate

Slide 1
PRIMUL EVENIMENT
A început undeva prin decembrie 1994, când Cristi Bogdan și Lucia Cristolovean au venit la Cluj și au reușit, după un scurt timp petrecut împreună, să molipsească studenți clujeni cu spiritul BEST. Ca niște ardeleni adevărați, harnici și pricepuți, studenții clujeni au reușit, în ianuarie 1995, să înregistreze oficial organizația în România. În același an, a fost organizat primul târg de carieră marca BEST în Cluj-Napoca, JobShop®, gruparea locală impunându-se de pe atunci ca un pilon important în îndeplinirea misiunii globale: dezvoltarea studenților și suport în carieră.

Image is not available
Slide 1
Primul curs
PRIMUL CURS DE SEZON
Anul 1996 aduce cu el dorința de autodepășire și mult curaj. Ca dovadă, stă primul curs de sezon organizat în Cluj-Napoca: “Cooperation through Internet”.
Image is not available
Primul curs
Primul GA
PPRIMUL GENERAL ASSEMBLY - 1998
Dezvoltarea noastră ca organizație, prin întâlniri periodice între grupurile locale și alte evenimente interne ne ajută să devenim pe zi ce trece din ce în ce mai buni.

În anul 1998, în colaborare cu grupurile locale din București și Timișoara, am avut ocazia să organizăm General Assembly Romania.
Image is not available
Primul GA
PC PARTY
PC PARTY
Împrumutând ideea de la prietenii noștri din BEST Brașov, am organizat pentru prima dată PC Party în anul 2000, iar ultima ediție având loc în anul 2006.

Cu trecerea timpului, evenimentul a ajuns să devină un festival multimedia de mare amploare, unic în România.
Plecând de la 150 de participanți la prima ediție, 3 ani mai târziu evenimentul avea peste 400 de participanți și 2500 de vizitatori.
Image is not available
PC PARTY
2
2
3
3
4
4
Sediul BEST
SEDIUL BEST CLUJ-NAPOCA
Despre Sediul BEST Cluj-Napoca, camera 708, etajul 7 din clădirea turn de pe Daicoviciu putem spune că este locul unde petrecem cel mai mult timp. Este ca o a doua casă, unde ne adunăm să lucrăm pentru evenimente, să ne desfășurăm ședințele sau pur și simplu să socializăm și să pierdem timpul dintre orele de curs.
Image is not available
Sediul BEST
1
1
2
2
4
4
EBEC LA INCEPUT
EBEC LA INCEPUT
În varianta inițială BEC (BEST Engineering Competition), competiția a avut prima ediție locală în 2007 în Cluj-Napoca, când încă erau în testare probele naționale. A durat 5 zile și, la fel ca în cazul oricărui astfel de concurs, au fost echipe de câte patru studenți pentru fiecare categorie. O schimbare interesantă în desfășurarea evenimentului s-a făcut în 2009, când întreaga competiție s-a desfășurat în 24 de ore, studenții considerând-o o adevărată provocare. În 2010, printr-o promovare mult mai intensă, a ajuns la performanța de a fi filmat concursul pentru o emisiune din cadrul TeleViziunii Române.
Image is not available
EBEC LA INCEPUT
7
7
6
6
5
5
4 (1)
4 (1)
3
3
2 (1)
2 (1)
BTW
BEST TRAINING WEEK
BEST Training Week oferă studenților oportunitatea de a-și îmbunătăți ”îndemânarea” în diverse domenii, de la cele tehnice-web design, Photoshop, și altele, la cele de dezvoltare personală, antreprenoriat, organizarea timpului și oportunitatea de a deveni persoana pe care o caută angajatorul dorit. A debutat în 2011, iar numărul crescând de aplicanți și de traininguri susținute de formatori profesioniști și de companii sunt o dovadă îmbucurătoare că activitatea este bine primită, înțeleasă și cu așteptări și oportunități din ce în ce mai mari.
Image is not available
BTW
BLR
BATTLELAB ROBOTICA
BattleLab Robotica este un eveniment prin care membrii BEST Cluj-Napoca își valorifică abilitățile de colaborare, ei fiind coorganizatori alături de Catedra de Măsurări din cadrul Facultății de Inginerie Electrică. Concursul a debutat în anul 2011 și are la bază conceptul de sumo-robotic apărut în Japonia la sfârșitul anilor ’80 ca o încercare de a îmbina tehnologia cu tradiția. Adaptată condițiilor autohtone, competiția constă în identificarea și eliminarea de pe suprafața de joc a robotului advers în confruntări de tip ”1 vs 1”, cu mențiunea că roboții de sumo sunt realizați în regim de autonomie de către echipe de până la patru studenți politehniști.
Image is not available
BLR
6 (1)
6 (1)
5 (1)
5 (1)
4 (2)
4 (2)
3 (2)
3 (2)
2 (2)
2 (2)
previous arrow
next arrow

De ce BEST Cluj-Napoca?

“BESTul m-a schimbat din multe perspective, m-a învățat ce înseamnă să te implici fără să aștepți nimic în schimb, să-ți dorești mai mult de la tine, să te provoci și să-i provoci pe cei din jur.

Iar Impactul asupra carierei mele profesionale este de necontestat. 


După 5 ani, m-a ajutat să depășesc așteptările mele și ale celor din jur, încât saă îmi fie încredințată răspunderea exclusivă asupra operațiunilor de foraj din Australia, Papua Noua Guinee și Noua Zeelanda."

Andrei Popa

 APG Product and Service Delivery Manager at Schlumberger.

“Prieteni noi, călătorii și distracție: acestea au fost lucrurile care m-au atras în BEST, acum 15 ani, când eram înca o adolescentă. Însă astăzi, dacă mă uit în spate și analizez cu ce am rămas, pot spune că datorez BEST-ului cariera mea. Am făcut primii pași în HR, recrutând membri pentru organizație, desenând procese și gestionând evenimente.


M-am îndrăgostit de L&D, livrând traininguri studenților din UT. Domeniul acesta îmi era străin înainte de BEST și nu știam ca poate fi atât de împlinitor, încât să mă specializez în identificarea și dezvoltarea talentelor din organizații și să pot spune cu sinceritate    că #amceamaifrumoasameseriedinlume. Pentru mine, BEST a fost calea către vocație și credeți-mă, e incredibil să petreci cele 8-9 ore pe zi la muncă, făcând ceea ți se potrivește.”

Roxana Kirali

Talent Development Consultant. 

“BEST”! Multe amintiri îmi vin în minte de fiecare dată când mă intersectez cu cuvântul ăsta (fie că e scris cu sau fără majuscule 🙂 ). Anii de facultate n-ar fi fost niciodată la fel de speciali dacă BEST-ul  nu făcea parte din ei. Și sincer, nici ceea ce fac acum nu ar fi fost la fel. Nu m-a învățat BEST-ul cum să coc prăjituri, cum să fac creme sau cum să fac torturile să arate... ca niște torturi (cu accent pe “o”), dar m-a învățat bine un lucru: ce înseamnă curajul! M-a învățat să nu îmi mai fie teamă de neprevăzut, m-a învățat să fiu mai sigur pe mine și pe ideile pe care le am, m-a învățat să vorbesc atunci când am ceva de spus și poate cel mai important, m-a învățat că prin multă muncă, determinare și dorință, poți să realizezi tot ceea ce îți propui!


Tot ceea ce am învățat de la voi (și zic “voi” pentru că exact așa erau și oamenii cu care am lucrat cot la cot în anii de BEST) pun acum în practică și mă ajută să îmi fac treaba exact așa cum trebuie făcută. Important e cu ce te alegi în urma călătorie și cum aplici mai departe lucrurile pe care le-ai învățat! Prea siropos? Poate! Dar 100% adevărat! Pentru asta (și multe altele) voi fi “veșnic recunoscător” BEST-ului!

Mihai Natea

Founder. Membru BEST din 2011

Am intrat în BEST fără să am așteptări, dar chiar și acum cred că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. În cei aproape 4 ani de implicare, mi-am descoperit pasiunile, am învățat enorm și mi-am făcut prieteni pe care încă îi am aproape. Aplic zi de zi ce am învățat în BEST: leadership, project management, vânzări și multe altele.


Cred că implicarea în organizație este extrem de utilă pentru orice student, atât la nivel personal, cât și profesional.

Vlad Gliga

 Business Development Manager at Napoca Business

Am intrat în BEST pentru a cunoaște oameni noi cu care să-mi fac amintiri faine și cu care sa mă distrez, și cam asta am făcut. Nu m-am concentrat prea tare pe latura mai “serioasă” a BEST-ului, dar pe ici colo cele două se suprapuneau și am avut inevitabil contact și cu partea asta. De atunci fost pus în nenumărate situații în care am folosit ce am văzut în BEST, de la organizarea departamentelor,  comunicarea cu oamenii pe care îi coordonez, organizare de evenimente și altele.


Fără să îmi dau seama am învățat multe din acele experiențe avute în BEST și abia câțiva ani mai tarziu am înțeles că am rămas cu mult mai mult decat amintiri frumoase și prieteni.”

Kevin Armenean

CTO at Betty Ice

Lucrez de 8 ani ca și șef de proiect și nu pot să nu mă gândesc la toate aptitudinile necesare pe care le-am dobândit în BEST. Practic azi, fac o muncă asemănătoare cu cea din perioada studenției. Diferența majoră e că acum sunt plătit de un angajator, iar înainte eram îndemnat doar de pasiune. Uneori mă întreb dacă BEST-ul ne schimbă după atâtea soft skills, sau dacă noi avem înclinația de a ieși din sfera ingineriei pure și BEST-ul doar ne ajută să ne dezvoltăm potențialul.


Cred că e un pic din ambele. Doar că a doua explicație e chiar misiunea asociației - "developing students"

Bogdan Bucur

Șef proiect Energie Regenerabilă

În 2017 am aplicat pentru un job în Bangkok, la care am lucrat cu unul dintre căpitanii poliției din Bangkok Royal Thai Law Enforcement Paya Thai. Proiectul se desfășura pe parcursul a 3 luni jumătate și avea ca și scop predarea limbii engleze la modul interactiv persoanelor care activau în departament și care făceau parte din staff. La interviu cel mai mult am povestit despre BEST și cele mai multe întrebări au fost legate de activitatea mea în organizație. Multe din cunoștințele de team building și management învățate la BEST, le-am aplicat acolo.


Cu siguranță punctele în plus de la interviu au fost datorită experienței extra curriculare pe care am avut-o. La post au candidat 128 de persoane și am fost selectați 3.“

Viorica Bold

English Communication Department Bangkok Royal Thai

BEST-ul m-a ajutat în cariera mea de Agent pe Bursă prin skill-urile de multi tasking deprinse din BEST, elemente care m-au ajutat foarte mult în organizarea și lucrul meu în carieră.


Un al doilea element a fost că mi-am îmbunătățit tehnica de comunicare cu clienții, element pe care l-am deprins din departamentul de Fund Raising în activitatea a mea din BEST Cluj-Napoca."

Stroian Ciprian

Trader Capital Market.

WISH US A HAPPY 25 YEars anniversary!

BEST Cluj-Napoca Office

Address: Constantin Daicoviciu 15, Cluj-Napoca 400020


Copyright © 2020 BEST Cluj-Napoca    

All Rights Reserved

Verified by ExactMetrics